Сложете топлата вода в дълбок съд. Изсипете маята, разбъркайте и оставете за няколко минути да се разтвори. Добавете олиото и малко сол. Добавяйте постепенно брашното като разбърквате. Сложете на посипана с брашно повърхност и месете до получаване на еднородно, еластично тесто. Разточете тестото във формата на кръг и го разстелете в намазана с масло тавичка. Намажете тестото със доматеното пюре и разделете пицата на четири части. Върху едната част сложете гъби, върху другата част шунка, върху третата част лука и маслините и върху четвъртата част топеното сирене. Настържете отгоре кашкавал и запечете.
Може да импровизирате с вида на продуктите - според наличните в хладилника. Важното е да използвате различни продукти за четирите части ("сезона") на пицата.