Пица Маргарита

вход през zajenata.bg
Пица Маргарита
admin
Добавена от: admin
41972
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно – 350 гр.
суха мая – 7 гр.
захар - 1 ч. л.
сол
зехтин – 1 с. л.
вода – топла 250 мл.
домати – белени от консерва 400 гр.
чесън – 2 скилидки
босилек – 2 с. л. сух
зехтин – 1 с. л.
доматено пюре – 2 с. л.
моцарела – 100 гр. нарязана на филийки
пармезан – настърган 4 с. л.
сол
черен пипер
 

Смесете сухата мая и захарта и 4 с. л. вода. Оставете на топло за около 15 мин да шупне.

Пресейте брашното заедно със солта, сложете в голяма купа, направете дупка в средата. Там изсипете зехтина, маята и останалата вода и замесете тестото.

След това сложете тестото на посипана с брашно повърхност и месете 4 - 5 минути. Върнете в купата, покрийте с кърпа и оставете да втаса (да увеличи обема си приблизително 2 пъти) на топло.

Месете тестото още около 2 минути, разтеглете го с ръце и го разстелете в тавичка(или специална форма за печене на пица) с пръсти го разтеглете по краищата, за да бъде равно. Тестото трябва да бъде не по - дебело от 6 мм, защото ще се надуе при печенето.

Сложете нарязаните консервирани домати, чесъна, магданоза, зехтина и солта в голяма тенджера. Варете около 20 минути, докато сосът се сгъсти. Добавете доматеното пюре и леко охладете. Намажете със доматения сос тестото за пицата, наредете отгоре парчетата моцарела и поръсете с настъргания пармезан и печете в загрята фурна при 200 градуса за около 20 мин.

Поднася се гореща.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft