Пресява се брашното, слага се 3-4 с.л. олио, добавя се маята и се замесва тесто, което в началото е твърдо, но след като се меси 5-10 минути омеква и се оставя да втаса. Втасалото тесто се накъсва на толкова големи топки, че да може да се разточи дебела кора, с размера на тигана, в който ще се пържат. Топките се премесват внимателно с мазнина и се разточват на дебела кора. Оставят се да втасат отново и се пържат в тиган с повече мазнина (като мекици). Пържи се от едната страна на силен котлон и преди да се обърне се намалява и се обръща. Върху нея се поръсва чесън на прах, подрежда се моцарелата, прошутото и отгоре кръгче домат. Посолява се и се захлупва плътно с капак. Пържи се докато се разтопи моцарелата. Сервира се поръсена с магданоз или босилек.
Пица на тиган
22 Декември 2011
40716
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари