Пица на тиган

вход през zajenata.bg
Пица на тиган
admin
Добавена от: admin
40716
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
500 г брашно
150 мл хладка вода
1 пакетче суха мая
1 ч.л. оцет
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
олио
За гарниране:
2 бр. домати
200 г моцарела
100 г прошуто или колбас по избор
босилек или магданоз
чесън на прах

Пресява се брашното, слага се 3-4 с.л. олио, добавя се маята и се замесва тесто, което в началото е твърдо, но след като се меси 5-10 минути омеква и се оставя да втаса. Втасалото тесто се накъсва на толкова големи топки, че да може да се разточи дебела кора, с размера на тигана, в който ще се пържат. Топките се премесват внимателно с мазнина и се разточват на дебела кора. Оставят се да втасат отново и се пържат в тиган с повече мазнина (като мекици). Пържи се от едната страна на силен котлон и преди да се обърне се намалява и се обръща. Върху нея се поръсва чесън на прах, подрежда се моцарелата, прошутото и отгоре кръгче домат. Посолява се и се захлупва плътно с капак. Пържи се докато се разтопи моцарелата. Сервира се поръсена с магданоз или босилек.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft