500 гр. смляно месо (говеждо, телешко, смес)
1 яйце
1/4 чаша настъргано сирене пармезан
1 малка глава лук, нарязана на ситно
1 с.л. сушен магданоз
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. лук на прах
черен пипер
За топинга:
пресни подправки, козе сирене, чесън, след това пласт доматен сос и нарязани гъби, босилек и маслини
Смесете сиренето и подправките и ги омесете с яйцето, лука и смляното месо. Покрийте правоъгълна тавичка с размери 23х23 см. с алуминиево фолио и притиснете каймата равномерно по дъното с пръсти. Изпечете основата на 175 градуса за 15-20 минути. Леко ще се свие при печенето. Внимателно отцедете отделеното при печенето олио, преди да покриете с другите продукти.
Може да добавите продукти по желание - зеленчуци, наденичка, сирене и пр. В случая - пресни подправки, козе сирене, чесън, след това пласт доматен сос и нарязани гъби, босилек и маслини. Увеличете фурната на 210 градуса и печете още 10 минути.