Пица Пеперони с горгонзола
23 Октомври 2014
19017
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4-5 супени лъжици доматен сос
Около 70 гр. моцарела
Няколко парчета (листа) бекон
Няколко парчета (листа) салам
няколко червени чушки
100 гр. лук
3 скилидки чесън
120 гр. сирене горгонзола
тесто за пица
Пригответе класическо тесто за пица или използвайте готово. Леко разтеглете тестото от единия до другия край в съда за печене. Намажете го с доматен сос. Поръсете с моцарела, след това добавете бекон и салам, а върху тях - нарязаните лук и чесън. Отгоре подредете чушките, нарязани на кръгчета. Накрая поръсете с горгонзолата, нарязана на не много ситни парчета. Загрейте предварително фурната на 250 градуса поне половин час преди печенето. Печете пицата около 10 минути на 250 градуса.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари