300 мл. прясно мляко
200 мл. топла вода
1 яйце
2 ч. лъж. захар
1 / 2 кубче мая
1 /2 ч. лъж. сода бикарбонат
1 ч. лъж. сол
2 ч. лъж. масло
брашно, колкото поеме
доматен сос
100 гр. пушен врат
100 гр. пилешка шунка
50 гр. царевица от консерва
2 - 3 кисели краставички
шепа маслини
кашкавал
Маята заедно със захарта се разтварят в топла вода. В дълбока купа се слага пресятото брашно. Прави се кладенче в средата където се слагат, содата, солта, чуква се яйцето и готовата мая. Добавят се млякото и маслото и се меси меко тесто, което се оставя да втаса 30 мин. След това тестото се разточва във формата на кръг и се разстила в намазана с масло тавичка. Намазва се с доматено пюре и отгоре се нареждат продуктите. Кашкавалът се настъргва и се пече в предварително загрята фурна до златисто.