Пица-руло
25 Февруари 2014
14209
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В дълбока купа се пресява брашното, добавя се разтворената във водата мая, малко сол, малко зехтин и 1 белтък. Замесва се меко тесто и се оставя да почива около 1 час.
Тестото се разделя на 2 части (за 2 пици). От всяка се разточва кора. Намазва се със зехтин, кетчуп, поръсва се с нарязани маслини, риган и настърганата шунка. Кората се завива на руло.
Завитите пици се слагат в тавичка, намазват се с разбития жълтък и се наръсват със сусам. Пекат се на 200 градуса до готовност.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари