В голяма купа се пресява 400 г брашно със солта, другото се оставя за доомесване. Млякото се затопля леко и в него се добавя зехтина, маята и захарта. Оставя се за 5-6 минути на топло. След това се смесва с брашното и се замесва меко тесто. Ако е нужно се добавя от другото брашно, докато стане гладко. Оставя се за 10-15 минути да почине. Разточва се на елипсовидна кора. Кората се разрязва от двете страни на равен брой ленти, като средата се оставя ненарязана - там ще е плънката. Слага се плънката в средата и започва да се покрива с лентите. Сплита се до края, като лентите се прехвърлят една върху друга и хляба се премества в тава обилно поръсена с брашно. Оставя се да втаса за 45-60 минути. Пече се в предварително загрята фурна на 160 С, като постепенно се увеличават с по 10 С дoкато стигнат 190 С. Пече се 30-40 минути. Плънката се приготвя като в тиган с 2 с.л. зехтин се запържат леко всички нарязани зеленчуци. Поръсва се обилно с брашно, за да се поеме мазнината.
Пица Сицилиана (пълнен хляб)
9 Януари 2012
38161
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари