Пица с аншоа и картофено тесто
14 Юли 2012
14117
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Картофите се белят. Слагат се за варене в подсолена вода. Когато кипне течността, се оставят да се варят 40- 50 минути. След това се отцеждат от водата. Мачкат се на пюре. Добавят се постепенно 2ч.ч. брашно и щипка сол. Омесва се гладко тесто. Взема се плитка тавичка. Маже се дъното и околния ръб с краве масло. Разстила се тестото. На повърхността се разпределят равномерно нарязани на кръгове домати. Между тях се слага нарязана на дребно аншоа. Най отгоре се поръсва с настърган кашкавал, стрита чубрица и червен пипер и се украсява с маслини. Пече се на умерена фурна до порозовянване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари