300 гр. домати
50 гр. лук кромид
1 ск. чесън стар
200 гр. кори за баница
20 мл. олио
50 гр. масло
Обелете чесъна, запържете го леко в олиото и го нарежете наситно. Прибавете 4 обелени и накълцани домата, ким, смлян черен пипер и сол на вкус. Оставете ги да поврят 15 минути, като разбърквате от време на време. Намаслете тава за печене, наредете в нея корите една върху друга, като пръскате всяка с разтопено масло (без горната). Изрежете стърчащите краища. Сложете ги да се запекат във фурната на 200 градуса. Изсипете готовия доматен сос, а отгоре наредете останалите домати - обелени, изчистени от семките и нарязани на резени. Посолете, поръсете с риган и печете 8 минути. По желание може да поръсите отгоре с настъргано сирене или кашкавал.