Пица с наденица и Рикота

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Пица с наденица и Рикота
Пица с наденица и Рикота
admin
Добавена от: admin
6291
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

225 гр. пълнозърнесто тесто за пица (или такава основа за пица - замразена или приготвена по любима рецепта)
1 чаша сос за пица (или доматен сос с подправки)
2/3 чаша сирене Рикота
2/3 чаша настъргана Моцарела
500 гр. италианска наденица (от пилешко месо, обелена; може да замените и с наденички по Ваш вкус)
1 малка главичка копър, измита и нарязана, почистена от листенцата (запазете ги)
черен пипер

Загрейте фурната на много висока степен. Разточете тестото или размразете готовата коричка и я поставете в намазнена форма за пица (тавичка). С лъжица разнесете равномерно соса отгоре. С лъжичка направете купчинки от Рикотата на равни интервали върху кората. Поръсете с Моцарела. В малък тиган задушете наденицата за 3-4 минути, като я раздробявате на малки трохи. Разпределете я върху настърганата Моцарела. Подправете с черен пипер и нарязаната на лентички грудка копър. Запечете за 12-14 минути на силна фурна, докато коричката стане хрупкава, а копърът покафенее. Поднесете пицата поръсена с пресните листенца копър. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft