Пица с патладжан и Моцарела

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Пица с патладжан и Моцарела
Пица с патладжан и Моцарела
admin
Добавена от: admin
7762
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
250 г брашно
125 мл вода
1 ч л суха мая
1 ч л сол
1 ч л захар
1 с л олио (зехтин)

или 1 с л мас (15 г)

За пицата:
250 г моцарела
150 г настърган кашкавал
2 патладжана
1/2 червена чушка
1/2 зелена чушка
1/2 глава червен лук
100 г пушен кашкавал
3 с л доматено пюре
зехтин
подправки (по желание) 

Маята се разтваря в топла вода. Добавят се захарта и солта. Брашното се пресява и се замесва тесто. Накрая се добавя олиото и още един път се омесва тестото. Оставя се на топло място да удвои два пъти обема си.

Патладжаните се нарязват на кръгчета и се посоляват. Оставят се за 20 минути. Измиват се със студена вода и се подсушават. Леко се запържват на сух тиган. Тестото се разточва. Отгоре се намазва с доматено пюре и се поставя моцарела, нарязана на филийки. Поръсват се с 1/2 от настъргания кашкавал. Поставят се кръгчета патладжани, лук и чушките, които са нарязани на тънки полумесеци. Отгоре се поръсват с останалия настърган кашкавал и се поставят парченца пушен кашкавал. Пицата се напръсква със зехтин и се подправя на вкус. Пече се в предварително загрята фурна на 250 С около 16 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft