готова основа за пица - пълнозърнеста (или пълнозърнесто тесто за пица)
1 чаша доматен сос (може и сос за пица - овкусен с подправки)
сирене Рикота - на вкус (може и фина извара)
1 бр. люта чушка, смляна
щипка бял пипер
щипка сол
300-400 гр. гъби
3 малки главички лук
3 скилидки чесън, счукани
шепа зелени маслини
зехтин
Смесете рикотата със смляната люта чушки, солта и белия пипер и оставете сместа да почине, докато приготвяте останалите продукти. Задушете в няколко лъжици зехтин нарязаните гъби, накълцания едро лук и счукания чесън. Нарежете зелените маслини.
Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете основата за пица (тестото) в подходяща тавичка, предварително намазнена и набрашнена. Отгоре нанесете доматения сос, а върху него - рикотата. Покрийте с дебел слой от гъбената плънка и поръсете с нарязаните маслини. Изпечете пицата в загрятата фурна, докато сиренето приятно се зачерви, а коричката покафенее по краищата.