1 готово тесто за пица
150 грама сирене Моцарела
150 грама песто (по възможност домашно приготвено)
4 скилидки чесън, счукани
2 супени лъжици каперси
30 грама магданоз, нарязан на едро
12 сушени домата в зехтин (може и обикновени чери доматчета)
рукола за гарниране
Загрейте фурната предварително до 220 градуса.
Разделете тестото на 6 парчета и разточете всяко до кора с формата на диск с дължина окло 10 сантиметра. Подредете ги в тава за печене. Смесете пестото, каперсите, чесъна и магданоза и ги разпределете върху тестените дискове. Отгоре наредете доматчетата (ако са сушени и консервирани в зехтин, ги отцедете старателно, а ако са чери - нарежете ги на четвъртинки и на оставяйте сокът им да изтече). Върху тях наредете нарязаната на малки парченца моцарела и украсете с листенцата рукола.
Запечете в загрятата фурна за около 12-15 минути или докато тестото стане златисто-кафяво по ръба на пиците.
Готовите пицети поръсете с няколко капки зехтин за аромат.