Пияна торта

вход през zajenata.bg
Пияна торта
admin
Добавена от: admin
10473
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

кората от два портокала

5 супени лъжици захар (за блата)

10 яйца

10 супени лъжици захар

250 гр. счукани орехи

100 гр. стафиди

60 гр. смлени бисквити

За сиропа:

350 гр. захар

5 супени лъжици ром

За глазурата:

6 супени лъжици захар

60 гр. шоколад

50 гр. масло

 

Нарежете ситно кората на портокалите и я сварете в девет води, за да омекне. След това добавете 5 супени лъжици захар и разбъркайте, след което варете портокаловите кори със захарта, докато сместа се сгъсти.

В отделен съд разбийте 10 белтъка с 10 супени лъжици захар, след което добавете 10 жълтъка и отново разбийте с миксер. В сместа добавете смлените орехи, стафидите и смлените бисквити, а накрая - озахарените портокалови кори. Омесете тестото и го поставете в намазнена тава или форма за торти, и печете на умерена температура около 40 минути.

В тенджера на огъня сложете вода и добавете 350 гр. захар и рома и оставете сиропа да се сгъсти. С него залейте изпечената торта. Когато тортата попие сиропа, залейте с глазура, която предварително сте подготвили от маслото, шоколада и 6 супени лъжици захар, разтопени на водна баня.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft