Пияни круши в тесто
23 Октомври 2014
7389
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 круши
150 гр. кафява захар
1 лимон
400 мл червено вино
1 пръчка канела
1 пакет бутер тесто
1 жълтък
Обелете крушите и изравнете долната част с нож, за да могат да стоят изправени. Поръсете с лимонов сок, смесен със 100 мл вода (за да не потъмнеят).
В тенджера поставете червеното вино и 100 мл вода, добавете захарта и канелата, оставете да кипне, добавете крушите и варете 5 минути.
През това време нарежете тестото на 4 квадрата. Охладете крушите, увийте всяка в един квадрат от тестото, намажете с жълтък и пъхнете във фурната за 20-30 минути на 200 градуса, в зависимост от размера на крушите.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари