Пияни сини сливи

вход през zajenata.bg
Пияни сини сливи
admin
Добавена от: admin
16389
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

От портокалите се използва кората, настъргана или на конци (със специален прибор). Захарта се карамелизира до медено, добавя се портокаловата кора, разбърква се, колкото да се сгорещи, угася се с портокаловия сок. Течността се допълва с виното, слагат се сливите и се оставя да заври. Прелива се в голям, добре затварящ съд, налива се арманяка и се затваря плътно. Когато сливите набъбнат и достигнат нормалния си размер, са готови.
Сливите се използват към сладолед, палачинки, понички, сладки омлети и пр., както и към печено червено месо или дивеч.
Течността е подходяща за ликьор или греяно вино, или замразена като сорбет, замразена на кубчета вместо лед в студен чай.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft