Пияни топчета с локум - толкова сладки, че свят ще ви се завие
12 Февруари 2016
213660
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Брашното, бакпулверът, ванилията, какаото, олиото и бирата се замесват на меко тесто.
От тестото се оформят топчета (малко по-малки от орех).
Във всяко топче се поставя по едно парченце локум и се подреждат в тава за печене.
След като са изпечени (на умерена фурна до порозовяване), се оставят да се охладят.
Студените сладки се поставят в горещия сироп и след това се овалват в кокосови стърготини.
Сиропът се приготвя по следния начин: водата и захарта се слагат в тенджера да заврат, но сиропът трябва да бъде по-рядък от този за баклава.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари