1 кг телешко месо (плешка)
100 г бекон
2 моркова
2 стръка селари
2 картофа
250 г гъби
100 г брашно
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 дафинови листа
1 стрък мащерка
1/2 връзка пресен магданоз
1 ч. ч. телешки бульон
150 мл червено сухо вино
170 мл доматен сос
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Телешкото се нарязва на кубчета, овкусява се със сол и черен пипер и хубаво се овалва в брашното.
Беконът се нарязва наситно и се запържва в 1 с. л. зехтин.
Към него се прибавят кубчетата телешко и се налива останалият зехтин.
Прибавят се лукът и чесънът, нарязани наситно.
Когато придобият златист цвят, се наливат бульонът и виното. Прибавят се дафиновите листа и мащерката и се оставя да къкри на слаб огън за час и половина.
След това се добавят почистените и нарязани наедро моркови, селари, картофи и гъби. Налива се доматеният сок, овкусява се със сол и пипер и се задушава до готовност на месото и зеленчуците. Сервира се с наситнен магданоз.