За основата:
300 гр. бисквити (чаени бисквити, бисквити с масло или пълнени като Oreo или подобни)
4-5 супени лъжици масло или 100 грама. разтопено
Крем:
800 гр. крема сирене
6 яйца
200 гр. захар
3 супени лъжици грис
1 супена лъжица екстракт от ванилия
Пияни праскови:
3 големи праскови или нектарини (зрели)
100 мл. ликьор (по желание)
1 супена лъжица захар
0,5 с.л. нишесте
Загрейте фурната на 160 градуса. Смелете или счукайте бисквитите. Добавете разтопеното масло, разбъркайте сместа, за да получите нещо подобно на мокър пясък. След това я изсипете в предварително намазнена форма или тава (с диаметър около 26 см.). Печете 10 минути, докато бисквитите се зачервят.
Разбийте жълтъците със захарта. Добавете ванилията. В сместа разбъркайте и крема сиренето, добавете гриса и отново разбъркайте. Разбийте белтъците на гъст сняг и внимателно ги добавете към сместа със сиренето. Изсипете крема върху основата и печете 45 минути на 180 градуса. Оставете да се охлади.
Прасковите нарежете на парченца (не е нужно да ги белите). Прибавете ликьора и поръсете със захар. Загрейте сместа, така че алкохолът да се изпари и прасковите да омекнат. Щом това стане, дръпнете сместа от огъня и в отделен съд излейте отделения от прасковите сок. В него разбийте нишестето, излейте го върху прасковите и след това върнете на огъня и варете, за да се сгъсти. Залейте със сместа сладкиша. Оставете да се охлади и се насладете на красивия и вкусен десерт!