Плевенски тиганици

вход през zajenata.bg
Плевенски тиганици
admin
Добавена от: admin
133752
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
300 - 400 гр. меко сирене (може да замените с извара)
брашно - колкото поеме

Яйцата се счупват вкупа, добавя се киселото мляко, заедно с разтворената в него сода, и накрая - натрошеното сирене. Разбърква се добре, като постепенно се добавя брашното. Трябва да се получи гъста каша (така че да не се разтича, като се гребне от нея с лъжица). 
В подходящ по-дълбок тиган се налива олио (около 1-2 пръста) и се слага да се сгорещи добре на котлона. От сместа се гребва с лъжица и топчетата се пускат в загрятото олио, като леко се сплескват с гърба на лъжицата. Пържат се до зачервяване от двете страни. Изваждат се да се отцедят от мазнината върху домакинска хартия. 
Готовите тиганици се поднасят с пудра захар, кристална захар или сладко по избор.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft