Плевенски тиганици
17 Януари 2014
133752
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Яйцата се счупват вкупа, добавя се киселото мляко, заедно с разтворената в него сода, и накрая - натрошеното сирене. Разбърква се добре, като постепенно се добавя брашното. Трябва да се получи гъста каша (така че да не се разтича, като се гребне от нея с лъжица).
В подходящ по-дълбок тиган се налива олио (около 1-2 пръста) и се слага да се сгорещи добре на котлона. От сместа се гребва с лъжица и топчетата се пускат в загрятото олио, като леко се сплескват с гърба на лъжицата. Пържат се до зачервяване от двете страни. Изваждат се да се отцедят от мазнината върху домакинска хартия.
Готовите тиганици се поднасят с пудра захар, кристална захар или сладко по избор.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари