Плескавица

вход през zajenata.bg
Плескавица
admin
Добавена от: admin
28176
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг кайма
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
черен пипер
кашкавал

Каймата се омесва с черния пипер, настъргания лук и чесън. Оставя се в хладилник да отлежи поне 1 час. След като се извади от хладилника, отново се омесва и от нея с намазнени ръце се правят тънки плескавици, с големина на кафеeна чинийка. Плескавиците са разстилат върху намазано с мазнина фолио или найлон. Отгоре се слага плънка от нарязан на кубчета кашкавал и се покрива с втора плескавица. След това плескавиците внимателно се притискат по краищата, за да не изтича кашкавалът при печенето. Отново се поставят в хладилник за 10-20 минути. Пекат се на силна скара, като преди да се сложат, се намазват с мазнина. Внимава се да останат сочни.
Сервират се с гарнитура по желание - задушени, пържени картофи или прясна салата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft