Стъпка 1: В 100 мл хладко мляко сложете 20 грама прясна мая, 1 чаена лъжичка захар и щипка брашно, за да втаса маята по-бързо.
Стъпка 2: В голяма купа пресейте брашното, добавете солта и захарта, след това млякото, втасалата мая и накрая - олиото. Омесете гладко тесто и го оставете да втаса за 30 минути.
Стъпка 3: Докато втасва тестото, пригответе плънката. Сложете крема сиренето в купа за разбиване, добавете нарязаната рукола и белтъка от яйцето. Разбъркайте, за да се съединят.
Стъпка 4: Размесете тестото и го разделете на четири топки. Всяка топка разточете на кора и я намажете с плънката. Поставете корите една върху друга, като върху последната кора не нанасяйте от плънката.
Стъпка 5: С помощта на чаша определете средата и разделете на 16 части. Всяка част усучете два пъти и ги слепете две по две.
Стъпка 6: Намажете получената снежинка с разбит жълтък и печете 10 минути на 200 градуса, а след това още 10 минути на 180 градуса.
СЪВЕТ: От същото това тесто и плетка може да приготвите и сладка пита с пълнеж от шоколадов крем или конфитюр, наръсена с пудра захар.