Пловдивска учителка се предпазва от рак на гърдата и други видове на болестта със специална паста!
Мая Пелтекова преподава български език, но се е научила на народни методи за спасяване от опасни болести. В това число влиза и рак на гърдата, от който учителката винаги се е страхувала.
Става въпрос за паста с карфиол, пише „Живот без рак“. Мая споделя пред изданието, че е проучила внимателно свойствата на карфиола и след консултация с лекари е измислила рецепта, която все още я пази от рак на гърдата. Тя обаче твърди, че рецептата помага и срещу други разновидности на рака – на дебелото черво, маточната шийка, белия дроб, простатата и черния дроб.
Паста с карфиол:
Съставки
4 ч. ч. карфиол,
1/2 суп. лъж. екстра върджин зехтин,
1/2 суп. лъж. пресован чесън,
1 суп. лъж. лимонов сок (изцеден),
1/2 ч. лъж. лук на прах,
1/2 ч. лъж. чесън на прах,
половин ч. чаша прясно мляко,
4-5 скилидки чесън (пресен),
2 суп. лъж. органично олио,
3/4 ч. лъж. фина хималайска сол,
1/2 ч. лъж. черен пипер,
фетучини или спагети.
Приготвяне – Пълни се голяма тенджера с вода почти догоре и се оставя хубаво да заври. Карфиолът се измива добре и се пуска във врящата вода. Вари се 10 мин. до омекването му. През това време се слагат чеснови скилидки в намаслен тиган на слаб огън и се задушават до омекването им (без да станат кефяви).
После карфиолът се отделя и се слага в дълбок съд. Добавят се лимоновият сок, лученият и чесновият прах, маслото, млякото, солта, черният пипер и задушеният чесън. Разбива се всичко с миксер. След това се вари пастата (фетучини и спагети) и се изцежда обилно. Добавя се и сосът в тенджерата и се затопля на средно слаб огън.
Сервира се с малко магданоз или сирене. Учителката твърди, че ако това ястие присъства поне веднъж седмично в менюто на човек, той никога няма да бъде сполетян от гореизброените видове рак.