200 г какаови бисквити
1 консерва ананас
3-4 банана
3 пакетчета желатин
50 г краве масло
50 мл лешниково масло
100 г кедрови ядки
100 г бял шоколад
100 г натурален кувертюр
100 мл портокалов ликьор
200 мл готварска сметана
300 мл сладкарска сметана
1 1/2 ч. ч. оризови криспи (ризони)
Два от бананите се обелват и се пасират заедно с нарязаните шайби ананас и сока от консервата. Получената смес се овкусява с портокаловия ликьор.
Желатинът се разтваря в 100 мл студена вода, след което се залива с 300 мл вряла вода.
Разтвореният желатин се сипва при ананасовото пюре.
Двата вида сметана се разбиват в блендер и се смесват с половината от плодовия желатин.
Част от получения крем се разбърква с оризовите криспи и кедровите ядки.
Дъното на форма за торта се покрива с един ред бисквити, който се намазва с криспи крема.
В него се подреждат нарязаните на кръгчета обелени банани и се намазва с плодов крем.
Прави се втори ред бисквити, който се поръсва с оризови криспи и се покрива с плодов крем.
Тортата се оставя във фризер за 3-4 часа, след което се полива с разтопени на водна баня натурален кувертюр, малко лешниково и краве масло.
Върху натуралния кувертюр се капва разтопен на водна баня с лешниково и краве масло бял шоколад и се оформят вълни с помощта на специална пръчица.