100 г захар
4 яйца
95 г пресято брашно
50 г разтопено масло
500 г лимонов крем (готов продукт или приготвен предварително от мляко и инстантен крем на прах)
310 г ягоди
2 кивита
Затоплете фурната на 65 градуса. Намазнете и набрашнете кръгла тава за сладкиш. Разсипете захарта на пергаментов лист. Оставете я във фурната за 3 минути. Извадете захарта и увеличете фурната на 190 градуса. В тенджера с двойно дъно смесете яйцата и затоплената захар. На котлона разбийте сместа с миксер, докато обемът й се увеличи двойно. Вдигнете я от огъня. Постепенно добавете брашното в захарта и яйцата. Прибавете маслото. Изсипете сместа в тавичка или къдрава форма за кекс. Печете я 30 минути. Извадете питата и отгоре й изсипете лимоновия крем. Украсете с ягоди и киви. По желание намажете отгоре с ягодова глазура или предварително разтворен в малко ягодов сок желатин. Поднесете със сладолед или крем.