Тази лесна плодова салата е много подходяща за началото на храненето или за десерт. Плодовете в нея са леко гланцирани с обикновен сироп.
Продукти:
4 праскови
4 нектарини
1 чаша боровинки
2 с.л. прясно нарязана мащерка
1 ч.л. настърган джинджифил
1 ч.л. лимонова кора
1/2 чаша вода
1/4 чаша захар (в зависимост колко сладки са плодовете, ако те са много сладки може и да я пропуснете)
Начин на приготвяне:
Сложете водата и захарта в малка тенджера и я оставете да заври. След това оставете сместа да се повари, докато количеството й намалее наполовина.
Нарежете прасковите и нектарините и ги сложете в голяма купа, заедно с боровинките. Изсипете предварително охладеният сироп. Добавете мащерката, лимоновия сок, лимоновата кора и джинджифила.
Разбъркайте и покрийте с найлоново пликче. Оставете купата в хладилника за да се изстуди поне за около час.