11 Април 2014
11959
Снимков материал: pixabay.com
Вероятно освен пресни, нерядко консумирате консервирани или замразени плодове . Прочетете нещо повече за тях.
Консервираните плодове могат да бъдат наистина много вредни. И докато две до три порции сушени или пресни плодове се свързават с намаляване на риска за смърт от всякаква причина,10 на 100, от друга страна, консумацията на консервирани и замразени плодове увеличава риска от смърт дори 17 на сто. Учените стигнаха до този заключение чрез проследяване на хранителните навици при 65 хиляди възрастни хора във Великобритания, които са били наблюдавани в продължение на седем години.
Трудно е да се определи дали точно риска за смъртност се е увеличил поради консумацията на такива плодове. Известно е, че консервираните плодове плуват във високо фруктозен царевичен сироп, а предишни изследвания свързват прекалено количество фруктоза с високо кръвно налягане, холестерол, излишните килограми и устойчивостта на инсулин.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари