Побързайте, докато все още го има: Пълнено кисело зеле под капак - за чревоугодници и не само

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Побързайте, докато все още го има: Пълнено кисело зеле под капак - за чревоугодници и не само
Побързайте, докато все още го има: Пълнено кисело зеле под капак - за чревоугодници и не само
admin
Добавена от: admin
13636
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава кисело зеле
500 гр. нарязано говеждо месо
200 гр. пушено говеждо или свинско
100 гр. ориз
сол на вкус
черен пипер на вкус
сладък червен пипер и лют пипер по желание)
2 глави лук

Издълбайте зелката, премахнете средата и я нарежете. В малко олио запържете две глави лук и добавете нарязаното зеле. Запържете и него, след което оставете да се поохлади. Добавете пушеното и прясното месо, подправки на вкус и варете на слаб огън, като налеете половин литър вода. Щом водата заври, добавете ориза и оставете да набъбне хубаво.
Охладете приготвената плънка и напълнете с нея зелката, а ако остане от плънката - наредете я около зелето.
Залейте с малко топла вода, добавете още малко сухи подправки,
Покрийте съда с капак и пъхнете да се запече във фурната на 200 градуса около 2 часа.

пълнено кисело зеле под капак

пълнено кисело зеле под капак 1
Извадете ястието от фурната, за да направите запръжката (запържете малко червен и лют пипер в няколко лъжици олио), след което я изсипете върху него и върнете вътре за още 15 минути.

пълнено кисело зеле под капак 2
Готовата зелка извадете от фурната, охладете малко и поднесете с гарнитура от картофено пюре.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft