Ако харесвате тиквички, не пропускайте да си приготвите тези Панирани пълнени тиквички с кашкавал . Невероятно сочни и вкусни стават, а остават хрупкави отвътре! Побързайте, докато още ги има на пазара - пълнените тиквички с кашкавал са истинско лакомство:
Панирани пълнени тиквички с кашкавал
Продукти:
2 тиквички
2 яйца
1 щипка сол
2 супени лъжици брашно или нишесте
150 г кашкавал
1 супена лъжица масло
черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежете тиквичките на тънки колелца като "книга" - направете разрез, оставяйки няколко мм до края, така че да се получи джоб.
Пригответе пълнежа и панировката. Настържете кашкавала за плънката. Ако кашкавалът е достатъчно солен, няма нужда да добавяте допълнително сол към тиквичките. Разбийте 2 яйца, добавете сол и черен пипер на вкус, разбъркайте, но не разбивайте.
Напълнете тиквичките с настърган кашкавал и затворете.
Оваляйте пълнените тиквички в нишесте или брашно, накиснете в яйцата и поставете в добре загрят тиган. Печете от всяка страна за около 1-1,5 минути.
Тиквичките се сервират най -добре с чеснов сос.. Можете да го направите само за няколко минути:
Лесен чеснов сос
Продукти:
150 г заквасена сметана
20-30 г копър
2-3 скилидки чесън
1 щипка сол
Приготвяне:
Нарязваме копъра на ситно, нарязваме няколко скилидки чесън с нож или ги изстискваме. Добавяме солта и копъра с чесън към заквасената сметана. Бъркаме всичко добре и можем да сервираме соса заедно с тиквичките!