1. Водата и киселото мляко се загряват, така че да бъдат хладки.
2. След това се добавя натрошената мая, захарта и лъжичка брашно, и се оставя маята да бухне.
3. В купа се разбиват, олиото и две супени лъжици сол. Добавят се сместа с втасалата мая и брашното, и се замесва тесто. Оставя се на топло, в покрит съд, да престои 30-45 мин.
4. Втасалото тесто се разделя на 4 части.
5. Маргаринът се разделя на половина.
5. Върху набрашнен плот първото тесто се разточва на правоъгълник, маже се с маргарин, след това се разточва другото тесто и се слага върху първото. То също се намазва с маргарин, след което процедурата се повтаря с третата и четвъртата кора, като четвъртата кора не се маже с маргарин.
6. Тестото се нарязва на хоризонтални и вертикални ленти, така че да се получат квадрати с размер 5 х 5 см.
7. Другата половина от маргарина се разтопява и се оставя настрана.
8. В кръгла тава за печене с диаметър 30 см се нареждат половината от кубчетата, заливат се с разтопен маргарин, намазват се с разбито яйце и 1 супена лъжица мляко и се поръсват със сусам.
9. Същото се прави и с останалите кубчета - заливат се с маргарин, намазват се с жълтък и се поръсват със сусам.
10. Фурната се включва да се загрее на 200 градуса. а междувременно погачата втасва.
11. Пече се 15 минути, след което се покрива с хартия за печене и се пече още 10-15 мин.
12. Оставя се да се охлади и след това се изважда и се сервира.
Погача Жу-Жу
4 Декември 2014
19041
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари