ПОГАЧА ЗА НАЧИНАЕЩИ: Толкова е вкусна и лесна, че я пека 5 пъти седмично - всички мислят, че съм професионалист!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ПОГАЧА ЗА НАЧИНАЕЩИ: Толкова е вкусна и лесна, че я пека 5 пъти седмично - всички мислят, че съм професионалист!
ПОГАЧА ЗА НАЧИНАЕЩИ: Толкова е вкусна и лесна, че я пека 5 пъти седмично - всички мислят, че съм...
40730
ПОГАЧА ЗА НАЧИНАЕЩИ: Толкова е вкусна и лесна, че я пека 5 пъти седмично - всички мислят, че съм професионалист!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Здравейте, аз съм Ева. Днес ще ви покажа как да направите много вкусна погача със сирене , дори и да сте начинаещи в кухнята.

Не мога да опиша вкуса с думи, трябва да го опитате. Вероятно вече разполагате с необходимите съставки у дома, само трябва да следвате обяснението или да гледате видеото на линка по-долу в текста. Ето какво ви трябва за най-вкусната Погача за начинаещи - всички ще си мислят, че сте истински професионалист в месенето и плетенето на тесто!

погача за начинаещи

Погача за начинаещи

Продукти:

  • 300 гр. брашно
  • 4 гр.
суха мая
  • 30 гр. захар
  • 1 малка чаена лъжичка сол
  • топло мляко според нуждите (ок. 200 мл)
  • 2 супени лъжици олио/масло + за намазване на корите
  • крема сирене/прясна извара за плънката или по желание
  • Приготвяне:

    Брашното, маята, захарта и солта се смесват в дълбока купа и се замесва тесто, като постепенно се добавя топлото мляко. Когато получите компактно тесто, го извадете върху работен плот и го омесете старателно.

    Омесва се с разтягане на тестото и издърпването му на повърхността, за да стане еластично. По средата на месенето добавете чаена лъжичка олио или масло и омесете, за да се смеси в тестото. И след това повторете процедурата с месенето.

    Завършете месенето, когато тестото стане гладко и еластично, а като го дръпнете с пръсти се разтяга като дъвка и не се връща обратно. Техниката на месене е много лесна и всеки може да я научи.

    омесено тесто

    Оформете тестото на топка, покрийте го и оставете да втаса за половин час на топло място. След това го намачкайте, за да излезе въздухът от него и го разделете на четири части. Оформете топки и покрийте.

    топка тесто

    Намаслете малко работната повърхност, след това вземете топка и я разточете възможно най-тънко с точилка. Вземете голяма плитка чиния или капак за тенджера, поставете я върху кората и изрежете правилен кръг.

    кръг от тесто

    Омесете останалото тесто и го запазете за по-късно. Намажете цялата кора с разтопено масло и я прегънете на две. Прищипете краищата заедно. Поставете чаена лъжичка пълнеж в двата противоположни края.

    полумесец тесто

    Прехвърлете тестото от двата края върху плънката, за да оформите нещо като конус и продължете да прегъвате двете страни, докато се срещнат в средата. Повторете процедурата и с другото тесто, а коничните "двойки" наредете в подходяща тавичка като цвете.

    оформяне тесто

    питка конуси

    В средата сложете топка от останалото тесто. Покрийте погачата и я оставете да втаса на топло за час. След това намажете с разбит жълтък, към който сте добавили чаена лъжичка мляко.

    втасала погача

    Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час или до златиста коричка. Насладете се на прекрасния вкус. 

    погача на конуси

    Вижте видео презентацията ТУК:

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft