Стела Коматева сподели рецептата си за уникална погача, определено на нея й се отдава готвенето и го прави невероянтоо добре. Поздрави от целия екип за нея!
Моята любима погача.
Няма нищо по-вкусно от домашно замесения хляб.
Бъдете здрави!
П.С. Добавям начина, по който я правя аз: Водата и млякото се затоплят, добавя се маята и захарта, 1-2 лъжици брашно и се оставя за 15 мин да се активира маята. После добавям оцета, солта, яйцата (1 цяло и 1 белтък, заделям си жълтъка за намазване) и олиото.
Пресявам брашното и правя кладенец, добавям течните съставки и замесвам тестото. Втасва за час, после разделям на 3 и точа 3 кръгли блата, намазвам с масло и подреждам един върху друг. Разрязвам на 4, после всяка четвъртина на още 3 и навивам на кроасанчета. Нареждам в тавата, оставям да втаса още 40 мин, мажа с жълтък и пека. Може да поръсите и сусам по избор.