Сложете брашното в купа, направете дупка в средата и сложете вътре маята, захарта и малко хладко мляко. Когато маята шупне, добавете и останалата част от млякото, олиото и солта, и омесете тесто. Щом приключите с месенето, оставете тестото да втаса. След това го разделете на пет равни части, които оформете на топки и оставете още десетина минути да починат.
Разтеглете всяко топче до размера на малка чинийка и намажете с маргарин (предварително разтопен). Повторете с четири от петте парчета тесто и ги поставете едно върху друго. Петото кръгче тесто поставете най-отгоре, но без да го мажете с маргарин. След това разточете всички заедно на кръг с диаметър от 45 сантиметра. От него отрежете част под формата на обръч от външната страна и го сложете настрани, защото ще ви потрябва по-късно.
Тестото, което остава в средата, нарежете на шестнадесет равни триъгълни части, а след това завийте всяко от тези парчета подобно на кифлички, но така че едната им страна да бъде плоска. Подредете ги в тава, намазана с олио или маргарин. Тестото, което преди малко отрязахте, разделете на четири равни части, направете от тях охлювчета и ги поставете в средата на тавата.
Поставете погачата да се пече на 200 градуса, а когато започне да се зачервява, извадете, намажете с разбит жълтък, поръсете със сусам и продължете да печете на 180 градуса. Трябва да се пече още около 45 минути.