Подагра, ревматизъм, артрит, остеохондроза - всичко помага на оризов квас и премахва солите

вход през zajenata.bg
За Жената
Подагра, ревматизъм, артрит, остеохондроза - всичко помага на оризов квас и премахва солите
3128
Снимков материал: pixabay.com
Подагра, ревматизъм, артрит, остеохондроза - всичко помага на оризов квас и премахва солите

Оризовият квас има добър ефект върху цялото тяло. Трябва да се пие от хора с остеохондроза, за да се отървете от натрупванията на сол. Постоянната консумация на квас обаче ще помогне да се отървете от редица други заболявания. От древни времена оризът се счита за най-добрият начин за прочистване на организма. Колко полезен е оризовият квас?

Ползите от оризовия квас

Направен е от уникални суровини. Оризът се използва при много заболявания. Съдържащото се в него нишесте обгръща лигавиците на стомаха. Предписва се при проблеми с храносмилателната система - язва и гастрит. Оризът не съдържа глутен, към който мнозина са непоносими. Оризовият квас премахва солите от ставите, има противовъзпалителен ефект, възстановява подвижността.

За приготвяне на оризов квас малка оризова плява няма да се приближи, използвайте дългозърнест или кръглозърнест ориз. Тази напитка премахва симптомите на много заболявания и е лечебна.

Този квас облекчава заболявания: артрит, остеоартрит, ревматизъм, остеохондроза, подагра. Но не е необходимо да се занимавате със самолечение и при първите признаци на изброените заболявания е необходимо да се обърнете към лекаря за установяване на точната диагноза и целта на лечението. А използването на квас ще бъде добър допълнителен метод в борбата за вашето здраве. Също така използването на оризов квас е добра профилактика на тези заболявания.

Стъпка по стъпка рецепта за прост оризов квас със стафиди:

Ще имаш нужда:

  • Осем супени лъжици ориз.
  • Литър и половина вода.
  • Захар - 200 грама + 1 супена лъжица.
  • 25 грама суха мая.
  • Шепа стафиди.

Подготовка:

  • Изплакнете пет супени лъжици ориз и сварете до готовност. Прехвърлете в чаша, охладете и добавете захар, мая, стафиди. Разбъркайте, покрийте чашата с найлоново фолио и оставете на масата.
  • След час прехвърлете сместа в трилитров буркан.
  • Кипнете вода, охладете до 40 градуса.
  • Загрейте захарта в тиган за няколко минути. Когато стане светлокафява, добавете още. Гответе до карамелен цвят. Сложете сместа в буркана с ориз. Залейте всичко с топла вода.
  • Покрийте врата с дебел слой дишаща тъкан и оставете да ферментира в кухнята.
  • След пет дни прецедете кваса и гоналейте в бутилки.
  • Съхранявайте готовия квас на хладно място.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft