Подлучени зелени чушки
10 Септември 2012
39789
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нарежете камбите на четвъртинки по дължина, а ако ползвате друг тип чушки (например Сиврия) - може да ги оставите цели. Сложете ги в загрятата посолена мазнина и пържете под капак десетина минути. Свалете капака и продължете пърженето, докато се изпари водата. Изсипете чушките в тенджера от йенско стъкло. Счукания със сол чесън разредете с оцет на вкус, прибавете ситно нарязани магданоз и копър и залейте камбите. Захлупете тенджерата. Поднесете ги след 30 мин или като изстинат напълно.
Вместо с оцет, чесънът може да се смеси с настъргани домати. Вместо с оцет и чесън камбите може да се залеят с доматен сос.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари