Подобрена празена чорбица
12 Януари 2014
15265
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 стръка праз
1 кафена чаша масло или олио (може и смес от двете)
2 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
4 яйца
половин връзка накълцан магданоз
сол на вкус
черен пипер
Празът се почиства от грубите листа и се наситнява добре. Запържва се в тенджерка в предварително загрятото олио/масло (или смес от двете). Щом се задуши добре и омекне, се добавя брашното и се бърка, докато се запържи и то. Яйцата се разбиват с леко затопленото прясното мляко, след което се прибавят на струйка към празената смес, като се бърка непрекъснато. Супата се овкусява със сол, черен пипер на вкус и нарязания магданоз. Оставя се да поври с подправките, докато се сгъсти, след което се снема от огъня. Поднася се топла, по желание - с лъжица кисела сметана.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари