Ще ви дадем една чудесна идея как да приготвите картофите по нов начин , така че да си оближете пръстите у дома. Получава се фантастично ястие , което наподобява любимите картофени кюфтета , но с много "екстри".
Най-вкусните картофи
Продукти (за 4 души):
500 г картофи
1 яйце
4 супени лъжици ситно настърган кашкавал
100 г ситно нарязан салам
100 г настъргана моцарела
Сол на вкус
2 скилидки изцеден чесън
По желание листа от магданоз или лук
Босилек
Малко масло
Приготвяне:
Пригответе всички съставки.
Обелете картофите и ги нарежете наполовина, сварете в подсолена вода, докато омекнат.
След това отцедете и намачкайте.
Оставете картофеното пюре да се охлади, а салама нарежете на кубчета, настържете кашкавала и моцарелата, и нарежете на ситно босилека, магданоза и лука.
Когато картофите се охладят, добавете месото, кашкавала с моцарелата, чесъна, магданоза и босилека, разбийте вътре и яйцата. С ръце, намазани с олио, оформете продълговати кюфтета от сместа, като ги изстисквате внимателно от излишната течност.
Поставете ги в намаслена тава, намажете ги с малко мазнина и печете в предварително загрята фурна.
Печете на 200 градуса за около 30 минути - или докато повърхността стане златиста.
Добър апетит!