Подобрен ябълков сладкиш Трите чаши - безумно сочен и вкусен, без капка мазнина и яйца:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Подобрен ябълков сладкиш Трите чаши - безумно сочен и вкусен, без капка мазнина и яйца:
Подобрен ябълков сладкиш Трите чаши - безумно сочен и вкусен, без капка мазнина и яйца:
185777
Подобрен ябълков сладкиш Трите чаши - безумно сочен и вкусен, без капка мазнина и яйца:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно и вие сте го правили - насипния ябълков сладкиш или както е по-известен "Трите чаши". Тази ябълкова наслада е изключително проста в приготовлението си, а резултатът - повече от успешен.

Днес ви предлагаме да опитате един малко по-различен вариант на ябълков сладкиш Трите чаши - вкусът му е нежен, деликатен, сочен, а най-хубавото е, че в състава му няма капка мазнина и нито едно яйце. Ето как се прави този подобрен ябълков сладкиш Трите чаши:

Ябълков сладкиш Трите чаши - подобрена версия

Продукти:

1 чаша грис (250 мл чаша)

1 чаша брашно

1 чаша захар

1,5 чаена лъжичка бакпулвер

1 чаша прясно мляко или вода

5-6 бр.ябълки

ябълков сладкиш насипен

Приготвяне:

Първо в голяма купа смесете сухите съставки - гриса, брашното, захарта и бакпулвера. Разбъркайте ги много добре. Отделно настържете измитите и почистени от семето ябълки на едро ренде. 

Пригответе форма с подвижно дъно и диаметър 26 см. Покрийте дъното и стените ѝ с хартия за печене и намажете леко с мазнина - разтопено масло или олио (ако ще приготвяте постния вариант). След това разделете сухата смес на 4 равни части, а настърганите ябълки - на 3.

Започнете да редите сладкиша в приготвената форма - на дъното изсипете 1 чаша от сухата смес и заравнете добре. Отгоре разпределете 1/3 от настърганите ябълки. Следва нова чаша от сместа и пласт ябълки. Редувайте така, като завършите със слой от сухата смес.

Загрейте чашата мляко почти до точката на кипене, след което внимателно разпределете с лъжица течността върху сладкиша. Ако приготвяте постна версия на сладкиша, вместо мляко използвайте обикновена вода.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност (около 30-40 минути).

Готовия сладкиш оставете да се охлади и поръсете с пудра захар, смесена с ванилия.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft