Готварски уроци, които да покажат на хората как да използват различните билки и подправки, за да могат максимално да намалят количеството сол, което слагат в яденето си, биха били наистина отличен избор за една по-здравословна диета , съветват учените. Специалните уроци на тема подправки, водени от специалисти, имат твърде много по-голям ефект върху хранителните навиците на хората, в сравнение с ако те сами четат за вредата от солта, показва ново проучване.
Изследователите не изтъкват конкретни подправки, които са по-полезни от други и дори съветват хората да опитат различни неща и да изберат най-подходящия вкус за тях. Храната без сол изглежда наистина много скучна и безвкусна, но учените съветват да не се отказваме от нея, тъй като вкусовите рецептори имат нужда само от няколко седмици адаптация, за да свикнат и без нея.