Полезните свойства на вареното яйце

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Полезните свойства на вареното яйце
83354
Снимков материал: pixabay.com
Полезните свойства на вареното яйце

полезно варено яйце

Яйцата крият рискове за сърцето така мислеха до сега, но ново проучване доказва полезните свойства на варените яйца, които дори помагат за отслабване .

Канадски учените опровергаха лошата репутация на яйцата, свързана най-често със сърдечни заболявания, особено при хора, които ядат по повече от две яйца седмично , предаде БГНЕС.

До сега се смяташе, че най-вреден е жълтъкът, но според ново изследване яйцата могат да предпазят сърцето , поддържайки нормално кръвно налягане . Също така яйченият жълтък съдържа две незаменими аминокиселини: триптофан и тирозин .

Неизвестен факт е, че суровите яйчени жълтъци съдържат почти два пъти повече антиоксиданти от ябълките.

Яйцето е богато на витамин D и можете да го консумирате, колкото искате. Също така то съдържа 20% по-малко мазнини, 13% по-малко калории и 10% по-малко холестерол , отколкото преди 30 години.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft