Полезните свойства на кокосовия орех

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Полезните свойства на кокосовия орех
16933
Снимков материал: pixabay.com
Полезните свойства на кокосовия орех

Кокосовият орех има много полезни за здравето свойства . Това се дължи на високото съдържание на витамините В и С, а също така и на необходимите на човешкия организъм минерални соли – натрий, калций, желязо, калий, глюкоза, фруктоза и захароза.

В сто грама от бялата част на кокосовия орех се съдържат 3, 9 г протеин, 33, 9 г мазнини, 200 мг фосфор, 28 мг калций, 257 мг калий, 257 мг натрий, 2, 3 мг желязо, 0, 4 мг никотинова киселина, 0, 11 мг тиамин, 0, 18 мг рибофлавин, 0, 08 мг витамин В2, 16, 8 мг витамин С.

В сто грама се съдържат 384 калории.

полезните свойства на кокосовия орех

Микроелементите, които се съдържат в млякото и в меката част на кокосовия орех, възстановяват силите и подобряват зрението. В козметиката се използва маслото от кокосов орех , което прави кожата мека и нежна. Ароматът на кокоса е невероятен и се използва много в козметичната индустрия.

Меката част на кокоса и млякото се използват за производството на много кулинарни продукти – стърготините се добавят в сладолед, йогурт, различни салати и сладкарски изделия .

Кокосовото брашно в сладкарските изделия ги дарява с изискан вкус и лечебни свойства . Кокосовото масло се използва за приготвяне на храна и за приготвяне на маргарин.

Кокосовият орех предпазва от сериозно заболяване, каквото е гушата. Той е изключително полезен като строителен материал за тялото, затова се препоръчва на хора, които искат да качат мускулна маса.

Кокосът предотвратява запек и газове в стомаха и червата. Кокосовото мляко успокоява болното гърло и помага при язвена болест. С кокосово масло се лекуват рани, порязвания, изгаряния.

Кокосовото масло спомага за отстраняване на бръчки на лицето . Кокосовото мляко е много полезно при заболявания на бъбреци и пикочния мехур.

За да приготвите кокосово мляко вкъщи , настържете бялата част на кокоса и залейте с вода. След половин час прецедете през марля и ще получите вкусно кокосово мляко. В кулинарията се използва бялата част на кокоса, която се настъргва и от нея се правят екзотични панировки за месо и риба.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft