Полента по тоскански
22 Декември 2011
6670
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Водата със солта се слага да заври на котлона. Постепенно се прибавя качамакът, като непрекъснато се бърка с дървена бъркалка, докато се сгъсти и започне да се отлепя от стените на съда. Готовият качамак се изсипва в намаслена тавичка на слой от 2.5 см.
Наденицата се обелва и към каймата се прибавят розмаринът и чесънът.
Патладжанът се нарязва на кубчета, посолява се и след 30 мин. се изстисква от черния сок и се подсушава. Запържва се с 2 с.л. зехтин.
Каймата и патладжанът се разпределят върху качамака, като леко се натискат с пръсти. Ястието се запича на 200°С за 15 мин. Преди сервиране се поръсва с пармезан.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари