Полента по тоскански

вход през zajenata.bg
Полента по тоскански
admin
Добавена от: admin
6670
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 л горещо прясно мляко или бульон
1 с. л. морска сол
350 г едро смлян качамак
2 с. л. зехтин
400 г сурова наденица
1 среден патладжан
½ с. л. розмарин
1 скилидка пресован чесън
5 с. л. настърган пармезан или кашкавал

Водата със солта се слага да заври на котлона. Постепенно се прибавя качамакът, като непрекъснато се бърка с дървена бъркалка, докато се сгъсти и започне да се отлепя от стените на съда. Готовият качамак се изсипва в намаслена тавичка на слой от 2.5 см.
Наденицата се обелва и към каймата се прибавят розмаринът и чесънът.
Патладжанът се нарязва на кубчета, посолява се и след 30 мин. се изстисква от черния сок и се подсушава. Запържва се с 2 с.л. зехтин.
Каймата и патладжанът се разпределят върху качамака, като леко се натискат с пръсти. Ястието се запича на 200°С за 15 мин. Преди сервиране се поръсва с пармезан.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft