Половината от реколтата от тиква тази година използвахме за захаросана тиква, които ядем вместо бонбони

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Половината от реколтата от тиква тази година използвахме за захаросана тиква, които ядем вместо бонбони
Половината от реколтата от тиква тази година използвахме за захаросана тиква, които ядем вместо...
3346
Половината от реколтата от тиква тази година използвахме за захаросана тиква, които ядем вместо бонбони
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Досега не бях правила захаросана тиква и се оказа, че съм била напразно. Те са толкова апетитни и вкусни, че сега няма време да ги приготвяте - те се превърнаха в истински заместител на сладките за чай.

Вече преработих половината реколта от тиква в тези невероятни сладки.

Рецепта:

за 1 порция:
• тиква -1 кг
• захар -500гр
• лимонена киселина -0,5 ч.л.

Първо вземете тиква, нарежете я на филийки, отстранете семките и отрежете кората. Една чиста тиква тежи около 3 кг, нарязваме я на парчета с дебелина 5-7 мм.

След това изберете тавичка с подходящ размер и наредете в нея готовите парчета тиква, като ги поръсите със захар. За всеки килограм тиква добавете половин килограм захар. Тъй като имам 3 кг тиква, използвам 1,5 кг захар. Оставете тиквата за 3-4 часа, за да си пусне сока. Ако тиквата е суха и отделя малко течност, можете да добавите около 200 мл вода. В моя случай това не се изисква, тъй като има достатъчно течност.

Поставете съда на огъня. Лично аз харесвам захаросани плодове с киселинка, затова добавям 1 ч.л. лимонена киселина. Когато сместа заври, намалете котлона на средна и гответе 5 минути. След това изключете и оставете за 3-4 часа. Повтаряме тази процедура още три пъти, за общо четири такива цикъла. Можете да опитате тиквата по време на процеса и да добавите още лимонена киселина, ако е необходимо. Резултатът трябва да са прозрачни и ароматни парчета.

Поставете тиквата в гевгир, за да се отцеди излишната течност. След това го поставяме върху тави за сушене, оставяйки празнини между парчетата. Поставяме палетите в сушилнята, настройваме температурата на 65 градуса и изсушаваме малко повече от един ден.

Ние определяме готовността на захаросаните плодове по външния им вид и лепкавост - те не трябва да се придържат към ръцете ви или да се слепват. След като изключите сушилнята, прехвърлете готовите захаросани плодове в контейнер и плътно затворете капака. Те трябва да се съхраняват в херметически затворени контейнери, за да се предотврати навлизането на влага.

Този процес може да изглежда дълъг, но всъщност изисква минимална намеса: просто нарежете тиквата, оставете да заври и я сложете в тави, а след това времето прави всичко. Резултатът е захаросан плод, сякаш приготвен от някакъв екзотичен плод, ярък и атрактивен, просто приканващ към опита.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft