Половинка извара, половинка мляко, сол и бързото френско сирене е готово
2 Август 2020
8112
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Не купувам сирене в магазина, защото има толкова много добавки, че е страшно да се яде.
- 0, 5 кг - извара
- 0,5 л - мляко
- 1 яйце;
- 0,5 ч.л. сода бикарбонат;
- 50 г масло;
- сол на вкус.
Процес на готвене:
- Взимаме тигана.
- В него смесваме мляко и извара.
- Бъркайте непрекъснато.
- Когато млякото заври, намалете котлона и продължете да къкри бавно.
- Когато видите, че млякото е изтичало, ние превръщаме изварата в сито с марля.
- Когато суроватката се отцеди, след това добавете сода, масло и яйце и сложете на слаб огън.
- През цялото време разбъркваме и готвим около 5 минути.
- Изключваме газа и прехвърляме изварата в предварително приготвена форма за нея. Съветвам ви да го покриете с марля, за да можете бързо и лесно да премахнете готовото сирене.
- Поставете формата в хладилника за една нощ.
- Можете да ядете сутринта.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари