Половинка кайма, картофи, яйце и мляко и запеканката е готова, а всички са щастливи и доволни

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Половинка кайма, картофи, яйце и мляко и запеканката е готова, а всички са щастливи и доволни
Половинка кайма, картофи, яйце и мляко и запеканката е готова, а всички са щастливи и доволни
31240
Половинка кайма, картофи, яйце и мляко и запеканката е готова, а всички са щастливи и доволни
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ароматът на гювеч на майка ми ми напомня за детството. Но не по-малко вкусни са зеленчуковите и месните аналози . По правило такива ястия се приготвят просто и бързо. И те включват продукти, които винаги могат да бъдат намерени в хладилника.

Ако тайните на готвенето на запеканки са ви непознати, тогава в нашата статия ще намерите 3 прекрасни рецепти за всеки вкус. Може би една от тях ще ви стане любима.

 

Рецепти за бързи запеканки


Картофена запеканка с кайма

Съставките

500 г смляно говеждо месо
1 кг картофи
1 яйце
250 мл прясно мляко
100 г масло
1 лук
50 г кашкавал
сол на вкус

подготовка

Сварете обелените картофи, източете водата, добавете половината масло и направете пюрето. Изсипете малко затоплено мляко в пюрето и разбъркайте до гладкост.

Нарязваме ситно лука и запържваме в маслото. Добавете каймата, солта и доведете до готовност. Смесете охладеното мляно месо с яйцето. Прехвърлете в намазнена форма, поставете картофено пюре отгоре. Загрейте фурната до 180 градуса и поставете запеканката за 15 минути. След това поръсете с настърган кашкавал и печете още 5 минути.

 

Запеканка с пилешко месо и зеленчуци

Съставките

350 г пилешко месо
1 лук
1 чушка
2 стръка целина
150 мл прясно мляко
100 г твърд кашаквал
1 яйце
2 с.л. зехтин
сол на вкус

подготовка

Сварете филето в подсолена вода и нарежете на кубчета. Нарежете лука и чушките на ивици, а целината на филийки. Настържете кашкавала.Загрейте тиган със зехтин и запържете лука. Добавете черен пипер и целина.
Разбийте яйцето с млякото, изсипете половината кашкавал и разбъркайте. Комбинирайте зеленчуците и филето в съд за печене. Налейте в млечната смес и поръсете със кашкавал. Печете на 180 градуса за 15 минути.

 

Броколи и кашкавал 

Съставките

500 г броколи
5 яйца
300 г заквасена сметана
200 г кашкавал
2 с.л. л. масло
2 с.л. л. галета
сол, черен пипер на вкус

подготовка

Сварете броколи в подсолена вода. Настържете кашкавалът и смесете с яйцата и заквасената сметана. Добавете подправки.Поръсете намаслената форма с галета, сложете броколите и изсипете сместа.
Загрейте фурната до 180 градуса и печете гювеча за 25 минути.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft