Опитайте тези интересна рецепта за кюфтета със зеле вместо класически кюфтета. Ще се изненадате колко сочни и крехки стават, когато им добавите необходимите продукти.
Кюфтета с кайма и зеле
Продукти:
450 г кайма
250 г зеле
1 глава лук
1 яйце
зехтин
150 г кашкавал
2 с.л. майонеза
сол
смлян черен пипер на вкус
магданоз
Приготвяне:
Нарежете зелето на тънки филийки и поставете в купа.
Обелете лука и го настържете.
Добавете го при зелето заедно с каймата и яйцето.
Посолете, подправете и разбъркайте добре.
Намажете тавата за печене с олио.
Оформете кюфтенцата от месната маса и ги поставете едно до друго в тавичката.
Покрийте с фолио.
Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 45 минути.
В купа смесете две супени лъжици майонеза с настърган кашкавал.
Сложете сместа върху кюфтета.
Печете още 5-7 минути.
Готово.
Може да сервирате.
Желаем ви добър апетит!