Помните ли любимото руло Стефани от детските ви години. Кой не го обича? Но само като се сетите колко трудно го правеше баба ви направо се отказвате на момента за идеята за него.
Може да експериментирате с рецептата и да добавяте неща според вкуса ви.
Съставки
кайма 600 гр
Галета 2 с.л.
Яйце 3 бр.
Масло 30 гр
кашкавал 150 гр
Риган 0,5 ч.л.
Вода 200 мл
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Подготовка
Комбинирайте каймата, галетата, подправките и солта в дълбока купа. Смесете добре.
Сварете яйцата, охладете и нарежете на кубчета. Настържете кашкавала на едро ренде.
Намажете пергаментната хартия с масло и разпределете равномерно една трета от каймата. Поръсете с яйце и кашкавал
Навийте внимателно на руло. Притиснете краищата с лъжица, за да ги затворите. Завийте рулото с хартия. Трябва да получите 3 рула
Поставете рулата в тиган, покрийте с вода, покрийте и гответе на умерен огън за около 10 минути от всяка страна.
Рулцата от кайма са много по-нежни от кюфтета. Благодарение на необичайната техника на готвене, месото напълно задържа целия сок. И колко са вскусни само. По-добре опитайте сами!