Кюфтета определено може да кажем, че са любимо ястие на милиони хора, което може да се намери в различни кухни на света. В много отношения тази популярност се дължи на лекотата на приготвяне, наличието на съставки и, разбира се, на вълшебния вкус. Но дори и най-доброто ястие винаги може да бъде подобрено.
И днес ще ви кажем как да подчертаете вкуса на месните топки с чесън и познатите ни картофи, за да направите истинско кулинарно чудо.
Кюфтета с картофи
Рецептата за кюфтета с картофи ще се хареса на всички, които искат да изненадат любимите хора и себе си с нов вкус на обичайните продукти. И тъй като това готвене не изисква много усилия, определено си струва да пробвате
400 г мляно свинско месо
1 среден лук
1 яйце
4 супени лъжици галета
пипер, сол на вкус
СЪСТАВКИ НА КАРТОФЕНИте ТОПчета
400–500 g топло картофено пюре
1 супена лъжица масло
1 яйце
100 г твърд кашкавал
8-10 скилидки чесън
пипер, сол на вкус
малко растително масло и мащерка
Лукът се нарязва на ситно и се добавя към мляното месо. Добавя се и галетата с разбитито яйце. Сол и пипер по вкус слагате и след това всичко се разбърква добре.
Каймата се прави на малки топчета малко по-големи от орех.
В картофено пюре добавете масло, сол, черен пипер и разбъркайте добре. Добавете яйцето и разбъркайте отново.
Нарежете кашкавала на кубчета.
Разточете топките от картофената смес, като предварително сте поставили във всяко парче кашаквал.
Сложете месото и картофените топки една след друга в намазан с олио съд. Намажете топките с растително масло, за да направят кафява кора.
Сега равномерно разпределете скилидки чесън. Добавете подправки на вкус. Остава само да се изпече
Кюфтета с картофи във фурната се пекат при температура от 200 градуса за около 40 минути. Приятен апетит!
Не забравяйте да запишете тази рецепта в готварската си книга.