Домашен БЪРКАН хляб с хрупкава коричка - разбъркваш от вечерта тестото, а на сутринта само печеш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашен БЪРКАН хляб с хрупкава коричка - разбъркваш от вечерта тестото, а на сутринта само печеш!
Домашен БЪРКАН хляб с хрупкава коричка - разбъркваш от вечерта тестото, а на сутринта само печеш!
98983
Домашен БЪРКАН хляб с хрупкава коричка - разбъркваш от вечерта тестото, а на сутринта само печеш!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Фантастична рецепта за изключително прост домашен хляб без месене . Разбъркайте от вечерта и просто сложете тавата за печене във фурната на сутринта.

Толкова лесно, а резултатът е като от пекарна! Ето рецептата за най-вкусния домашен Бъркан хляб :

Бъркан хляб

Продукти:

3 чаши (1 чаша = 250 мл) обикновено брашно (1 чаша може да се замени с брашно от грахам или спелта)

1 супена лъжица масло

1,5 чаши хладка вода

1 чаена лъжичка суха мая

1 чаена лъжичка семена на вкус

1 чаена лъжичка ленено семе

1 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

В купа сложете брашното, сухата мая, семената, смляното ленено семе, солта, олиото и хладката вода.

тесто без месене

Объркайте рядко тесто, покрийте и оставете да втаса за през нощта (8-12 часа).

Най-добре е да направите тестото вечер и да изпечете хляба сутрин или да разбъркате тестото сутринта, а да изпечете вечерта.

Когато тестото е втасало, намажете тавата за печене с олио.

втасало тесто

Прехвърлете вътре втасалото тесто, поръсете със семена и печете под капак на 230 градуса за половин час.

Съдът за печене може да бъде всякакъв, особено с капак и да може да влезе във фурната .

Можете да приготвите и други тестени изделия от това тесто.

След като изтече времето за печене, отворете вратичката и печете още 15 минути на отворена фурна.

бъркан хляб

Основното е хлябът да има хрупкава коричка.

Оставете да изстине и нарежете.

хрупкав домашен хляб

Хлябът е наистина страхотен, ако го оставите във фурната още малко, ще има по-кафява коричка.

От вас зависи как предпочитате хляба.

Пожелаваме ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft